Kittenpakket 


Want een goede start in het leven is juist voor deze kleintjes erg belangrijk. 

Om u hier als nieuwe kitten eigenaar in bij te staan introduceren wij het kittenpakket. Dit pakket biedt u alles wat een kitten in de eerste 6 levensmaanden nodig heeft, maar dan voor een leuke pakketprijs waarbij u van ons ruim 20% voordeel ontvangt. 

In dit pakket zit:

  • Een leuk informatie pakketje
  • 2x vaccinatie tegen katten- en niesziekte op 9 en 12 weken leeftijd
  • 3x behandeling tegen wormen, vlooien en teken
  • chippen inclusief registratie
  • Vaccinatieboekje (geldig in Nederland)
  • 10% korting op de castratie of sterilisatie vanaf 5 maanden leeftijd
  • Wetenschappelijk onderbouwd advies over alles wat u over uw kitten wilt weten 

De gedachte achter dit pakket?

Het vaccinatieboekje geeft een overzicht van de gegeven vaccinaties en operaties voor u of voor een logeeradres. Wij vaccineren volwassen katten jaarlijks tegen niesziekte en om de drie jaar tegen kattenziekte. Kittens krijgen een cocktail van katten- en niesziekte op 9 weken leeftijd, welke na 3 weken herhaald wordt. Na het tweede contact met deze ziekte worden er voldoende 'geheugencellen' aangemaakt welke zorgen voor een langdurende immuniteit.
Als uw kat over de grens gaat, dan is een Europees Paspoort, een chip en de vaccinatie tegen rabiës verplicht. Deze vaccinatie, de Bordetella vaccinatie (bacteriële variant van de niesziekte) en het Europese Paspoort zitten niet in het kittenpakket, omdat niet iedere kat dit nodig heeft. Wij bespreken dit ook met u als u met uw kat bij ons op bezoek komt.


Het advies ontwormingsschema volgens de richtlijnen van de ESCAPP (zie handige links) voor een kitten is ontwormen op de leeftijd van 3, 5 en 7 weken. Hierna maandelijks tot de leeftijd van 6 maanden. Daarna volstaat ontwormen om de 3 maanden in de meeste gevallen.
Uiteraard kunnen ook kittens al vlooien en teken oplopen. Als er eenmaal vlooien in huis zijn, dan kan dit een hardnekkig probleem gaan vormen. Daarom willen we dit vanaf het begin goed aanpakken.   

 

 Honden moeten sinds april 2013 verplicht gechipt EN geregistreerd te zijn binnen 8 weken na de geboorte.  Voor katten geld dit (nog) niet, maar wij raden het wel aan. Een microchip is een klein apparaatje ter grootte van een rijstkorrel die onder de huid wordt aangebracht. Het plaatsen is even pijnlijk, maar daarna gaat de chip een leven lang mee. Als uw kat een keer van huis weg raakt, dan kan hij of zij snel thuisgebracht worden na het aflezen van de chip. 

Wist u dat er tegenwoordig kattenluikjes zijn die een chip kunnen aflezen? Hiermee kunt u voorkomen dat er vreemde katten in huis komen, alleen uw kat kan dan naar binnen of naar buiten. Hetzelfde geld voor speciale voerbakken met ingebouwde chipreader. Heel handig voor katten die een speciaal dieet moeten volgen! 


Het liefst zouden we willen dat kittens altijd zo klein en pluizig blijven. Maar ook deze kleintjes worden groot en dekking vindt vaak sneller plaats dan u zou verwachten. Als u niet van plan bent om met uw dier te fokken, dan raden wij aan om hem of haar te laten helpen. Dit voorkomt bij katers dat ze gaan sproeien of gaan zwerven. Bij een poes voorkomt het tumoren in de melkpakketten, baarmoederontstekingen en ongewenste nestjes.  De asiels zitten helaas namelijk ieder jaar weer vol met ongewenste kittens.