Puppycheck/kittencheck

Wat leuk, een nieuw gezinslid!

Er breekt een spannende tijd aan, want een jonge pup of kitten geeft veel plezier, maar ook grote verantwoordelijkheid. Wij zien uw dier meestal op 9 en 12 weken leeftijd bij de eerste vaccinaties. Daarna zien wij ze vaak pas een jaar later weer, bij de volgende vaccinatie. Maar in de tussentijd ontwikkeld uw pup of kitten zich in korte tijd tot een volwassen hond of kat.   

Omdat wij begrijpen dat u misschien wat tips kunt gebruiken of gewoon even wilt laten controleren of uw nieuwe huisgenootje wel lekker in zijn of haar vel zit bieden wij u op twee momenten een een gratis puppy of kitten check aan. 

De eerste vragen dienen zich meestal aan als het jonge dier net een paar dagen in huis is. Hoe vaak per dag moet ik hem of haar voeren? Wat had de fokker ook weer gezegd over de ontworming? Hoeveel slaapt een pup/kitten? Heb ik wel een gezonde pup/kitten gekocht?
Op internet is natuurlijk van alles over deze onderwerpen te vinden, maar u mag ook gewoon een keer bij ons langs komen om gebruik te maken van onze kennis. Wij helpen u graag om deze en al uw andere vragen te beantwoorden tijdens de entingen of tijdens een puppy check. Ook een mooi moment om uw pup/kitten alvast aan de kliniek en het lichamelijk onderzoek te laten wennen, want dan leert hij of zij dat een bezoekje aan de kliniek niet altijd vervelend hoeft te zijn!

 Na de laatste enting op 12 weken groeit uw dier vrolijk verder tot een slungelige puber. Ook deze tijd kan weer een hoop vragen met zich mee brengen. Hoe zit het met de voeding? Moet ik bepaald gedrag corrigeren? Wanneer is het tijd voor een sterillisatie of castratie? Zijn alle tandjes goed gewisseld? Etc.. Daarom bieden op de leeftijd van 6 maanden nogmaals een gratis puppy check aan.

Lees de voorwaarden voor de puppycheck onder aan deze pagina en neem contact op voor het maken van een afspraak.  

 

Voorwaarden puppycheck:

De puppy-check is specifiek bedoeld als extra controle/vragenmoment welke kan plaatsvinden als uw pup of kitten net in huis is, meestal zal dit tussen de 8 en 10 weken leeftijd zijn. Daarnaast is er een 2e puppycheck mogelijk op 6 maanden leeftijd. 

Indien uw pup of kitten aan de beurt is voor de 6, 9 of 12 weken-vaccinatie of medische klachten heeft, dan plannen wij hem of haar in voor een regulier spreekuur waarin ook tijd is opgenomen voor het stellen van vragen. Indien uw dier tijdens de puppycheck aanvullende vaccinaties en/of medische zorg nodig blijkt te hebben, dan worden de hiervoor geldende tarieven in rekening gebracht.