Dierengedragsdeskundige voor honden, katten en konijnen

Ieder dier is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren. Ook in zijn gedrag heeft een huisdier een eigen manier van doen. In de meeste gevallen levert dit geen problemen op, maar er kunnen ook gedragingen zijn die u als eigenaar eigenlijk niet zo prettig vindt. Denk aan een hond die trekt aan de lijn of tegen iemand opspringt als hij net lekker in de modder heeft gerold, een kat die in huis plas of een konijn die liever niet heeft dat u met uw handen in zijn hokje komt.  

Dierenkliniek Bemelen en dierengedragsdeskundige Merel Van der Mullen hebben de handen in elkaar geslagen waardoor u met bovenstaande, en vele andere vragen of gedragsproblemen in onze kliniek terecht kunt. Twijfel niet om contact op te nemen want geen enkele vraag zal gezien worden als ‘vreemd’ of ‘vanzelfsprekend’.  

Hieronder een kleine greep waarmee u als eigenaar mee terecht kunt:  

  • Gedragsadvies

o  Introductie van een nieuw huisdier bij een huidig huisdier  

o  Introductie van een baby op komst  

o  Voorbereiden op een verhuizing  

o  Dates organiseren tussen konijnen   

  • Probleemgedrag

o  Angst voor mensen, dieren, geluiden of voorwerpen  

o  Agressie zoals bijten of grommen  

o  Spullen kapot maken  

o  Ongehoorzaamheid  

o  Onzindelijkheid  

o  Overmatig blaffen/miauwen  

o  Verlatingsangst  

o  Voedingsnijd   

  •  Puppy cursus
  • Puppy/kitten puber consulten
  • Senioren consulten

Wat kan ik verwachten?

Een gedragsconsult vindt plaats in de kliniek in Bemelen en duurt ongeveer 30 minuten waarin vragen omtrent gedrag kunnen worden beantwoord. U kunt met de antwoorden vaak zelf al thuis aan de slag. Mocht het probleem groter blijken te zijn of is een bezoek bij u thuis nodig om het probleem beter in kaart te brengen, dan is het mogelijk om een huisconsult in te plannen. De prijs voor het gedragsconsult zal worden afgetrokken van de prijs van een huisconsult. Op die manier betaald u niet dubbel en krijgen u en uw huisdier de beste zorg!

Bij wie maak ik een afspraak?
U kunt rechtstreeks bij Merel Van der Mullen terecht om een afspraak in te plannen. Dit kan telefonisch via 06 50845545 of via emailadres info@merelvandermullen.nl. 

Om u beter van dienst te zijn zal er een vragenlijst per email naar u worden toegestuurd voorafgaand aan het gedragsconsult.

Hoeveel kost een gedragsconsult?

Een gedragsconsult van ongeveer 30 minuten kost bij Dierenkliniek Bemelen €30. U kunt dit bedrag gepast contant betalen of pinnen. Het is ook mogelijk om dit voorafgaand aan het gedragsconsult over te maken.

Moet ik mijn huisdier meenemen?

Uw huisdier is altijd welkom, maar het is niet in alle gevallen nodig deze mee te nemen. Voor veel dieren is het namelijk erg stressvol om naar de dierenkliniek te gaan en is het voor hen prettiger om thuis te blijven. Wanneer een afspraak wordt ingepland kan meteen besproken worden of het nodig is uw huisdier mee te nemen.

Voor meer informatie en prijzen kunt u terecht op www.merelvandermullen.nl