De kliniek
Dierenkliniek Bemelen is in 2016 opgericht door Annick Brouwers en Sander Mes in een deel van de boerderij waar Annick is opgegroeid. Waar vroeger de varkens rond scharrelden in de schuur zit nu een kleine, moderne kliniek met oog voor persoonlijke aandacht. Wij combineren een nuchtere, realistische Zeeuwse aanpak met een vleugje Limburgse gezelligheid en kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van diergeneeskunde. De missie van Dierenkliniek Bemelen is het aanbieden van laagdrempelige, kwalitatieve, eerstelijns diergeneeskunde met de nadruk op persoonlijke aandacht. Door de unieke ligging aan de rand van Maastricht is Dierenkliniek Bemelen makkelijk en snel bereikbaar met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. 

Over ons
Tijdens de studie en na ons afstuderen in 2014 hebben we ervaring opgedaan in diverse klinieken in Zeeland, Limburg, België en Portugal. Als koppel dierenartsen begint het dan al snel te kriebelen om een eigen kliniek te beginnen. Daarom heten wij u vanaf nu welkom in Dierenkliniek Bemelen.

Sander Mes
Dierenarts

“In tegenstelling tot de andere diergeneeskunde studenten was ik vroeger nooit van plan om dierenarts te worden. Na een jaar gereisd en gewerkt te hebben in Australië besloot ik aan de studie diergeneeskunde te beginnen. Dit bleek een schot in de roos, want ik kwam er achter dat deze studie een interessante uitdaging vormde. Ik haal veel voldoening uit het oplossen van medische vraagstukken en een eigenaar die tevreden de deur uit loopt. Een eigen kliniek beginnen is een logische stap naar een volgende uitdaging.”    

Afgestudeerd in 2014 te Utrecht

Persoonlijke interesse in oogheelkunde, oogchirurgie en praktijkmanagement.     


Annick  Brouwers
Dierenarts

“Op mijn zevende nam ik de eerste zwerfkat mee naar huis en riep ik dat ik dierenarts ging worden. Mijn moeder heeft het geweten, want er waren altijd wel dieren in en rond ons huis te vinden. Een nest kittens van twee dagen oud, een gedumpte schildpad in de badkuip of een gevlekt paard in de wei, niets was te gek. In plaats van een strandvakantie ging ik naar Namibië om met Cheeta's te knuffelen of naar Lapland om met sledehonden te werken. Niet zo gek dat ik in 2014 afstudeerde als dierenarts met een leuke vriend op de koop toe.”

Afgestudeerd in 2014 te Utrecht

Persoonlijke interesse in weke delen chirurgie, voeding en gedrag.

 

Rianne Hensgens
Para-veterinair

‘’ Al van kleins af aan wist ik dat ik later met dieren wilde gaan werken. De gedachten gingen van dolfijnen trainer naar dierenarts naar gewonde dieren opvangen en verzorgen naar dierenartsassistent.  In 2012 ben ik dan ook afgestudeerd als Paraveterinair dierenartsassistent.  Ik heb op verschillende plekken ervaring opgedaan en ben blij nu werkzaam te zijn in deze praktijk. Wat ik zo mooi vind aan dit beroep is dat ik de dieren kan helpen maar zeer zeker ook de baasjes door ze adviezen te geven waar mogelijk. Het zoeken naar een zo goed mogelijk passende oplossing voor baas en dier geeft mij veel voldoening.”