Handige links

Op al onze (be)handelingen zijn de Algemene voorwaarden van de KNMvD van toepassing. 
Klik hier voor onze Privacy Policy. 

www.davalon.nl
Honden, katten en konijnen gedragsspecialist met erkende diploma's werkzaam vanuit Born. 

www.merelvandermullen.nl
Gedragsdeskundige Merel van der Mullen, tevens met erkende diploma's, verzorgt gedragsconsulten vanuit onze praktijk of aan huis. Kijk voor meer informatie bij het kopje Gedragsdeskundige

www.chipnummer.nl

Deze site doorzoekt alle Nederlands databanken als u het chipnummer van een dier invoert. Zo weet u snel of uw dier geregistreerd is en waar.

www.amivedi.nl
Gelukkig zijn de meeste dieren tegenwoordig gechipt, maar soms is dit niet het geval of staat de chip niet (meer) juist geregistreerd. Op deze site kunt u een dier als vermist opgeven of kijken of een gevonden dier door iemand als vermist is opgegeven.  

www.esccap.org
Europese organisatie op het gebied van parasieten en volksgezondheid. Geven jaarlijks een advies over ontwormen en ontvlooiien bij huisdieren. 

www. licg.nl
Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren. Geeft deskundig advies over het aanschaffen en houden van huisdieren. Geeft tevens de invoereisen van Europese landen en niet-Europese landen voor huisdieren. Controleer hier wat u moet doen zodat uw dier veilig mee kan op vakantie. 

www.dierenspeciaalzaakconjarts.nl
Dierenspeciaalzaak in Berg en Terblijt. Hier kunt u terecht voor al uw dierbenodigdheden. Gespecialiseerd in vogel- en duivenvoeders en benodigdheden. Zeer breed voedingsassortiment voor de hond. 

www.dierencrematoriumparkstad.nl 
Indien uw dier komt te overlijden, dan kunt u uw huisdier hier individueel of in een kleine groep laten cremeren. Het crematorium biedt u verschillende opties om op een waardige manier afscheid te nemen van uw dier. Indien gewenst zijn er verschillende smaakvolle opties om (een deel van) de as van uw dier te bewaren.

www.dalz.nl
Dierenambulance Limburg Zuid verzorgt in onze regio de spoedopvang van gewonde (wilde) dieren waarvan de eigenaar niet meteen achterhaald kan worden. Zij kunnen tevens op afspraak het vervoer van en naar een dierenarts regelen indien u zelf geen beschikking heeft over een vervoermiddel. Zie de website voor hun tarieven. 

Let op! gezonde gevonden dieren vallen onder de zorg van Dierenbeschermingscentrum Limburg te Born. Dit is een andere organisatie.